14
travanj
2015

Obavještavamo pčelare Bujštine, Pazinštine, Poreštine i Buzeštine da je krajnji rok za naručivanje lijeka za varou pomaknut na 25. svibnja 2015. Cijene i uvijeti plaćanja ostaju isti. Osobni dolazak i akontacija obvezni., univ.mag.vet.med. Krešimir Pavlović, Veterinarska ljekarna VET K&K, Umag

Prema Pravilniku o provedbi mjera nacionalnog pčelarskog programa u vezi prava pčelara na potporu za nabavu veterinarsko-medicinskih proizvoda svaki registrirani pčelar je obvezan tretirati pčelinje zajednice VMP protiv varoe koji je na javno objavljenoj listi lijekova odobrenih u Republici Hrvatskoj (Thymovar, ApiGuard, ApiLife Var, Check Mite +, Bayvarol). VMP je pčelar obvezan nabaviti putem veterinarske ljekarne registrirane za promet VMP-a prema svom koncesijskom području. Lijek izdaje zaposlenik u ljekarni prema receptu – obveznom pratećem dokumentu koji potpisuje veterinar kao nadležna odgovorna osoba u veterinarskoj stanici. Izdavatelj lijeka je obvezan svakom pčelaru po plaćanju istog dati fiskalizirani račun na kojem stoji: ime i prezime pčelara, OIB i adresa stanovanja ili R-1 račun za OPG-e s naznačenim načinom plaćanja (gotovinski, virmanski, kartično) Ovaj se račun zajedno s popunjenim obrascem na kojem su svi podaci (žiro-račun i dr.) šalje na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb do 15. svibnja 2015. Iza navedenog datuma pčelarima se neće priznati računi i neće moći ostvariti povrat sredstava! Preslik računa i izvorni recept je pčelar obvezan sačuvati, te ga po potrebi dati na uvid nadležnoj inspekciji prilikom kontrole na pčelinjaku uz praznu ambalažu odloženu nakon aplikacije lijeka na zasebno mjesto.

Obavještavamo sve pčelare naše udruge i ostale pčelare pazinštine da sa veterinarskom ambulantom u Pazinu nismo uspjeli dogovoriti nabavku i distribuciju VMP- a. Najpovoljniju ponudu je dala veterinarska ljekarna i ambulanta VET K & K , Joakima Rakovca 10 d, Umag. Vlasnik i direktor gospodin Krešimir Pavlović, univ.mag.vet.med. tel: 052 741 725, je ponudio VMP po sljedećem cjeniku:

  • THYMOVAR (5 x 2 trake = za 5 pčelinjih zajednica)

aktivna tvar: Thymol (15 g po traci), za tretiranje jedne pčelinje zajednice su potrebne 2 trake,

karenca za med: 0 dana

MPC po jednom pakiranju 5/1 – 125,00 kn

  • APIGUARD ( 2 gela od 50 g za jednu pčelinju zajednicu)

aktivna tvar: thymol (50 g gela sadrži 12,5 g thymola), za tretiranje jedne zajednice potrebna su 2 gela,

karenca za med: 0 dana

MPC po jednom pakiranju 10/1 – 125,00 kn

  • APILIFE VAR (2 trakice u pakiranju)

aktivna tvar: Thymol (8 g po traci), za tretiranje jedne pčelinje zajednice su potrebne 3 trake,

karenca za med: 0 dana

MPC po jednom pakiranju 2/1………..16,50 kn

  • CHECK MITE + (5 x 2 trakice = za 5 pčelinjih zajednica)

aktivna tvar: Kumafos (1,36 mg po traci), za tretiranje jedne zajednice su potrebne 2 trake,

karenca za med: 0 dana

MPC po jednom pakiranju 10/1 – 128,75 kn

  • BAYVAROL (5×4 trakice = 20 trakica u pakiranju)

aktivna tvar: Flumetrin 3,6mg po traci, za tretiranje jedne pčelinje zajednice su potrebne 4 trake,

karenca za med: 0 dana

MPC po jednom pakiranju 5×4 – 165,00 kn

Narudžbu daje svaki pčelar pojedinačno osobnim dolaskom u veterinarsku ljekarnu Umag uz ostavljanje obvezne akontacije: 20 % od ukupnog iznosa po računu. Narudžbu potvrđuje svojim potpisom na listi narudžbi. Ovlaštena osoba u veterinarskoj ljekarni dogovara datum isporuke kada je pčelar obvezan platiti ostatak i preuzeti naručeni lijek.

Naknadnih promjena što se tiče izbora lijeka nema!

Narudžbe s akontacijom se skupljaju zaključno do 18. travnja 2015.

Krajnji rok za isporuku naručenog lijeka je: 25. travnja 2015.

Gore je prezentirana jedna od mogućnosti nabavke VMP-a,  naravno da je moguća nabavka i  na drugim mjestima ovisno o mogućnosti i želji svakog pčelara. U Istarskoj županiji narudžbe za VMP prima i Veterinarska ambulanta  u Labinu, a može se naručiti i od poduzeća  Vitalis d.o.o.  iz Đakova tel. 031/496-577

 

unnamed