11
ožujak
2021

U ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre, od 12. do 31. ožujka 2021., odvijat će se ovogodišnji – 5. Dani mednih delicija središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju promocije gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone. Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, pojedini ugostitelji ove godine nude i mogućnost preuzimanja „mednih“ menija te dostave istih.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji: Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje) – rolice domaćeg pršuta punjene skutom i medom, proljetni prilog od mladog luka – pačja prsa u umaku od istarskog muškata, meda i naranče s nabujkom od karfiola – kruške u crnom vinu na kremi od mascarponea s medom; Agroturizam Stara štala (Borut) – makaruni u bijelom umaku (vrhnje, 2-3 vrste sira) s medom – restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salata – plačinke sa skutom i medom, kuhano vino; Restoran Čiže (Trviž) – ravioli sa sirom u umaku od meda – pileća prsa u umaku od meda i začinskog bilja, prilog povrće – panna cotta s medom i orasima; Konoba Dišpet (Zajci, Pićan) – pileći carpaccio s medom – pačja prsa u umaku od naranče i meda – pijane kruške; Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – aperitiv dobrodošlice – medeni istarski pijat – domaće kobasice i panceta s medom uz prilog – medeni kolač; Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi) – pečeni svinjsku but na salati od jabuke i celera s medom i orasima – smotuljci od svinjskog karea s kaduljom u umaku od malvazije i meda, krema od broskve i pečeni krumpir – žličnjaci od skute s medom i cimetom; Konoba Marino (Gračišće) – medeni aperitiv – istarska maneštra – domaća kobasica s krumpirom na domaćoj panceti i žbuli te kiselim kapuzom, umak od senfa s medom – svježa kravlja skuta s medom.

Organizator 5. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina je TZ središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na https://www.centralistria.com/hr/dogadjanja-events

Dani mednih delicija 2021_PLAKAT 33x71web