2
svibanj
2017

Petak 12.05.2017. u 14,30 sati – Dvorana Žatika, Sala za stručna predavanja

U nazivu “Mediteran” krije se recept za sljubljivanje dviju drevnih namirnica našeg podneblja. Često asociraju jedna na drugu (koliko ste samo puta čuli usporedbu: ovo je vino kao med!), ali se rijetko nađu jedna uz drugu. Arome meda danas su legitimno na popisu organoleptičkih osobina vina i u svakodnevnom sommelierskom rječniku, no kako to mora izgledati kada vinu s eventualnom aromom po nekoj vrsti meda doista i pridružimo baš taj ili još izazovnije: neki drugi med? Do odgovora ćemo doći u ovoj radionici koju realizira Udruga pčelara Lipa iz Pazina u suradnji s udrugom Vinistra i Turističkom zajednicom središnje istre.

Kušat ćemo više vrsta meda iz središnje Istre, i svakoj vrrsti meda pridružiti po jednu sortu ili stil vina, također iz središnje Istre, a kao medij koji bi trebao povezati i pomiriti njihova slična agregatna stanja odabrali smo domaću kravlju skutu. Radionicu moderiraju Ranko Anđelini i Davor Šišović.
Broj mjesta je ograničen (40 osoba) te s toga molimo sve zainteresirane pčelare da izvrše predbilježbu na Udruga Vinistra 052 621-698 ili Ranko Anđelini E-mail vina.andjelini@gmail.com.