14
siječanj
2014

Poziv pčelarima

Pozivamo Vas na sastanak udruge pčelara „LIPA“ Pazin koji će se održati 21. siječnja 2014. u 17 ,30 sati u Spomen Domu u Pazinu.
Predavanje će održati dipl.ing. Jovanović Nedjeljko iz Rijeke sa temom: Primjena efektivnih mikroorganizama u pčelarstvu.

Molimo pčelare koji su dobili časopis „Pčela“ i u njemu tri obrasca da ih čitko popune:

  • Godišnja dojava broja pčelinjih zajednica
  • Upis u evidenciju korisnika tržišne potpore
  • Izjava pčelara za izbor VMP-a (lijeka za varou)

Obrasce je potrebno doma ispuniti i donijeti na sastanak i predati povjereniku kojem pčelar teritorijalno pripada. Pčelari koji nisu članovi HPS-a nisu dobili obrasce ali će iste dobiti na kućnu adresu te također doma ispuniti i na sastanku predati.povjereniku Sa sobom treba obavezno donijeti OIB i IBAN račun (to je ŽIRO –RAČUN sa slovima HR i još 19 znamenki) i račun banke.taj broj dati će vam u banci . Tko nema žiro – račun mora ga otvoriti kod bilo koje banke jer u protivnom neće se moći po novom zakonu upisati u evidenciju pčelara a time i nemogućnost dobivanja besplatnog lijeka i ostalih potpora.
Oprez – da nebi bilo zabune to nije tekući račun!

Ove podatke dužan je dati svaki pčelar po zakonu o potporama bez obzira na broj košnica koje posjeduje. Molimo pčelare da ovu zakonsku odredbu shvate ozbiljno zbog mogućeg inspekcijskog nadzora, a već ga je bilo kod nekih pčelara.
Podsjećamo vas da je ovo zadnji rok za obnavljanje članarine kao i za nove članove za 2014. godinu.

Dopredsjednik udruge
Željko Ravnić
099 820 1502