Pčelarska škola

Poštovani pčelari i oni koji to žele postati. U tijeku su upisi  kandidata u pčelarsku školu. Molimo sve zainteresirane da se što prije jave putem email-a info@lipa-pazin.hr ili na broj telefona 099 820 15 02 (Željko Ravnić).

Pčelarsku školu organizira udruga pčelara Lipa Pazin u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Addenda iz Pule te prof. Kezićem i njegovim suradnicima sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Do sada je pčelarsku školu prošlo 6 generacija potencijalnih ali i iskusnih pčelara.

Škola se provodi po istovjetnom studentskom programu stručnog kolegija pčelarstva Zavoda za pčelarstvo pri Agronomskom fakultetu u Zagrebu: predavanja, vježbe i praktična nastava traje 120 sati – od ožujka do svibnja već šestu godinu za redom i (iako je interes znatno veći), zbog što kvalitetnijeg obrazovanja u razredu je uvijek oko četrdeset polaznika. Ova škola ima status za prekvalifikaciju: upisati se mogu samo oni s završenom (bilo kojom) srednjoškolskom svjedodžbom, a ne zaboravimo da je kvalifikacija uvijet za bavljenje ovim zanimanjem u EU.

Prijave za pčelarsku školu počinju krajem godine i traju sve do početka škole u 3. mjesecu.
Prijaviti se možete putem emaila info@lipa-pazin.hr