6
veljača
2013

Obavijest pčelarima

Prema Nacionalnom programu potpora u pčelarstvu RH za 2013 godinu predviđeno je nekoliko mjera od kojih je najznačajnija Zdravstvena zaštita pčela. Slično prethodnim godinama (ali ove godine puno ranije), pčelarske udruge preko svojih Povjerenika pašnog reda prikupljaju prijave za dodjelu lijeka protiv varoze.

Pozivaju se pčelari Istre da se jave povjerenicima u pčelarskim udrugama. Tako će UP Lipa Pazin prijave skupljati u svojim prostorima u ponedjeljak 11. veljače od 8 do 11 i od 16 do 19 sati. Pčelari koji djeluju na području Udruge pčelara Pule prijave mogu predati u petak 8 veljače od 17-19 sati u Pattinaggiu. Povjerenik pašnog reda za Udrugu pčelara Labin prijave će zaprimati u ponedjeljak 11. veljače i utorak 12. veljače od 18 do 20 sati u prostoriji udruge (Rudarska 1 na prvome katu). Svi pčelari sa područja djelovanja UP Buzet prijave mogu predati u ponedjeljak 11. veljače u 17 sati u prostoriji Mjesnog odbora Buzet-Stari grad. UP Nektar Poreč poziva sve koji pčelare na poreštini da u prostoru gdje se održavaju redoviti sastanci, popune prijavu u utorak 12. veljače u 18 sati.
Prilikom prijava za potporu pčelari su obavezni donjeti Godišnju dojavu broja pčelinjih zajednica na obrascu koji im je dostavljen u najnovijem broju Hrvatske pčele. Svakako sa sobom ne zaboravite ponjeti i osobnu iskaznicu. Za eventualne nejasnoće obratite se povjerenicima čiji su podaci za kontak objavljeni na službenim stranicama Hrvatskog pčelarskog saveza. Dodatne informacije moguće je dobiti i na stranicama udruga pčelara Pula i Pazin.

Mole se pčelari koji dobiju ova email da upoznaju ostale pčelare koji žele iskoristiti ovu poticajnu mjeru potpore za pčelarstvo.