14
listopad
2013
2013
Restoran Ribarska koliba iz Pule i Udruga pčelara Lipa organiziraju gastronomski projekt DOLCE VITA – jela s medom.
Medeni menu gosti restorana mogu kušati tokom mjeseca listopada, a u prostoru restorana svojim proizvodima prezentiraju se istarski pčelari.
04.10.- 11.10. MED OD KESTENA
MENU
- Krem juha od kestena sa medom od kestena.
- Riblji filet brancina s mediteranskim krumpirom i emulzijom od meda, limuna, vlasca i maslinovog ulja.
- Slatka palenta s kestenom
11.10. – 19.10. MED OD KADULJE I POLEN
MENU
- Carpaccio od brancina sa segmentima naranče, grejpa i umakom od meda i maslinovog ulja.
- Filet grdobine na maslacu posut polenom sa pestom od rukole, meda i kremom od krumpira
- Sladoled od naranče s coulisom od šumskog voća, čokoladom, kremom od bjelanjka i oraha
19.10.- 25.10. MED OD BAGREMA I PROPOLIS
MENU
- Slatki ravioli u umaku od smokvi, meda od bagrema i kiselog vrhnja
- Riblji filet u škartocu s mediteranskim krumpirom i povrće sa medom u bijelom umaku
- Mousse od tamne čokolade, tostiranog badema, propolisa i meda od bagrema.
25.10 – 01.11. MED OD MEDLJIKE I MATIČNA MLJEČ
MENU
- Carpaccio od govedine sa smokvama, suhim marelicama, umakom od maslinovog ulja, limunovog soka, oraha i meda od medljike
- Tagliata od ramsteka sa raguom od leće, pancete, salate od rukole, grana padane i meda s matičnom mlječi
- Kruška u merlotu sa skutom, cimetom i medom od medljike.
Napomena: Vino se toči na čaše (3) uz svaki slijed po cijeni od 51 kn, jedna čaša 17 kn.
Cijena jednog menua je 117 kn.
Restiran Ribarska koliba nalazi se u Puli, Verudela 5.