20
veljača
2015

Djeca, mladi i svijet pčela

U polivalentnoj dvorani školsko gradske sportske dvorane na 10. Danima meda 27. veljače u 11.45 sati počinje niz zanimljivih predavanja na temu „Djeca mladi i svijet pčela“.

Prvo predavanje s početkom u 11.45 sati održat će Vesna Rusijan – Ljuština, prof. psihologije – Dječji vrtić “Olga Ban“ Pazin. Tema je: „Dani meda i pazinski vrtić – suradnjom do odgajanja djece za brigu o pčelama i zdravlju“.

U podne počinje predavanje Zdenke Turkalj – Čohilj, dipl. ped. – Osnovnaškola „Vladimira Nazora“ Pazin, njezina je tema„Edukacija učenika o važnosti očuvanja okoliša, pčela i konzumacije pčelinjih proizvoda“.

Petnaest minuta kasnije u 12.15 sati dr. sc. Kristina Brščić iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča govorit će o ulozi mladih (učenika GSŠJD – Pazin) u istraživanju, s naglaskom na važnost uključivanja mladih u aktivnosti vezane uz pčelarstvo, u smislu odgoja budućih pčelara ali i znanstvenika. Projekt je realiziran zajedničkom suradnjom Gimnazije i strukovne škole Jurija Dobrile iz Pazina i Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Slijedi potom u 12.30 sati izlaganje doc. mr. art. Aleksandre Rotar sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Odjel za odgojne i obrazovne znanosti, studij Predškolski odgoj. Ona će predstaviti projekt “Pčele” koji je rezultat rada sa studentima i djecom predškolskog uzrasta. Bit će prikazana didaktička sredstva i materijali koje su izradili studenti na spomenutu temu.

Za kraj predavanja predviđena su pitanja i odgovori. Dobro došli!