25
veljača
2011

6. Dani meda u Pazinu

Već tradicionalni Dani meda organiziraju se danas i sutra u prostorima Spomen doma u Pazinu. Ovi šesti Dani meda posebni su po trima značajnim obljetnicama: 100 godina od prvog udruživanja pčelara Istre, 30 godina Udruge pčelara “Lipa” iz Pazina i 15 godina ocjenjivanja meda Istarske županije.

Povodom 100-te obljetnice pčelarenja na području Istre tiskana je i knjiga “Pčelarenje u našem kraju” koja će se moći nabaviti na Danima meda.

Medna žlicaOve godine na Danima meda izlaže preko 40 izlagača pčelarskih proizvoda i opreme iz Hrvatske i inozemstva. Izložba će biti otvorena danas od 10:00 do 20:00 sati i u subotu od 9:00 do 19:00 sati. Na izložbi će posjetitelji moći degustirati pčelinje proizvode a najbolji proizvodi bit će nagrađeni na svečanoj dodjeli priznanja večeras u 18:00 sati.

Ovogodišnja novost na Danima meda svakako je “Pazinska medna žlica” koja je predstavljena na konferenciji za novinare u utorak u Velikoj vijećnici Grada Pazina. Pazinska medna žlica prodavat će se po simboličnoj cijeni od 15kn. Sa žlicom će posjetitelji moći degustirati med na svim štandovima. Degustacija za vrtićku i školsku djecu je besplatna.

U subotu, u Velikoj dvorani Spomen doma, održat će se znanstveno-stručni skup sa predavanjima na temu pčelarstva. Predavanja će održati stručnjaci iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prisustvovanje predavanjima je besplatno.

Detaljan program predavanja pogledajte ovdje.

Pridružite se Facebook grupi Udruge pčelara “Lipa” Pazin
http://www.facebook.com/LipaPazin